Henkeäsalpaava näky Brasiliassa – kansallispuisto kuin taideteos

Matkailu · Annika Kela

Brasilian rannikolla sijaitsevaa Lençóis Maranhenses -kansallispuistoa pidetään yhtenä maailman kauneimmista paikoista. Sadekauden kauden aikaan hiekkadyyneistä koostuvalle alueelle tulvii vettä ja hiekkakukkuloiden välissä olevista kuopista muodostuu turkoosin veden täyttämiä laguuneja.

Koskematon dyyniparatiisi kokee henkeäsalpaavan upean muodonmuutoksen vain kerran vuodessa. Daily Mail -lehden mukaan kansallispuiston sesonkipiikki on heinäkuussa, jolloin dyynien välieihin on muodostunut suuria altaita. Lämpimän hiekan ympäröimissä altaissa veden lämpötila saattaa kohota jopa 30 celsiusasteeseen.

Matkailijoiden yllätykseksi monissa dyyneille muodostuneissa altaissa saattaa nähdä suuriakin kaloja. Osa sadevesialtaista nimittäin yhdistyvät kansallispuistossa virtaavien jokien kanssa ja kalat päätyvät uimaan dyynien keskelle. Brasiliaan matkustavien kannattaa nähdä vaivaa Lençóis Maranhenses -kansallispuistossa vierailemisen eteen, sillä se on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.