Koulu kielsi oppilailta luksusbrändien laukut: ”Eivät sovi kouluun”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Cloucestershiressä sijaitseva englantilaiskoulu on kieltänyt oppilaitaan käyttämästä reppuna kallisarvoisia luksuslaukkuja. Joulun jälkeen opettajat huomasivat, että monet nuorista tytöistä oli alkanut suosia designer-laukkuja reppujen sijaan.

Rehtori päätti, että satojen, tai jopa tuhansien puntien arvoiset luksuslaukut eivät kuulu kouluympäristöön. Englannissa koululaiset käyttävät univormuja ja jokainen heistä pukeutuu koulussa samalla tavalla. Luksuslaukkujen on katsottu eriarvoistavan koululaisia oppilaiden keskuudessa. Niinpä laukut on kielletty uskonnollisessa All Saints’ Academy -koulussa.

Daily Mail -lehden mukaan opettajat lähettivät koululaisten vanhemmille ohjeistuksen siitä, minkälainen reppu on sovelias koulutarvikkeiden ja kirjojen kantamiseen. Rehtorin mielestä luksusbrändien laukut ovat sopimattomia, eikä koululaiset tarvitse satojen eurojen laukkuja kirjojensa kuljettamiseen. Koulu on myös kieltänyt matkapuhelimien käytön koulussa.