Näin selviät itsekkäästä ystävästä – ilman välirikkoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokainen ihminen joutuu kohtaamaan elämänsä aikana ihmisiä, joiden kanssa juttu ei tunnu luistavan. Erilaiset persoonat eivät aina tule toimeen keskenään, mutta useissa tilanteissa erilaisuudet on laitettava sivuun pystyäkseen esimerkiksi työskentelemään epämieluisalta tuntuvan henkilön kanssa.

Itsekkyys on ihmisissä piirre, jota harva pystyy sietämään. Itsekkään ihmisen voi melko helposti poistaa lähipiiristään, mutta esimerkiksi perheen ollessa kyseessä itsekkyyttä voi täytyä vain sietämään. Elite Daily antoi neljä hyvää vinkkiä siihen, miten itsekkään ihmisen kanssa voi oppia elämään.

1. Hyväksy itsekkyys osana toisen persoonaa

Itsekkyys kuuluu kyseisen henkilön vikoihin, jollaisia jokaisesta ihmisestä löytyy. Et luultavasti pysty ikinä muuttamaan tätä piirrettä hänessä, minkä vuoksi sinun kannattaa yrittää nähdä itsekkäältä vaikuttava käytös välillä hänen näkökulmastaan ymmärtääksesi, minkä vuoksi hän on sellainen kuin on.

2. Ota itsekkäästä henkilöstä taukoja

Jos tunnet, että itsekkään henkilön seura saa liian usein sappesi kiehumaan, ota hänestä välillä pieniä taukoja. Itsekkään henkilön kysyessä, minkä vuoksi sinusta ei ole kuulunut hetkeen, vastaa rehellisesti yhteydenpitotauon johtuvan hänestä.

3. Älä ole ovimattona

Itsekäs ihminen saa toiset tekemään oman tahtonsa mukaan. He sanovat ääneen mitä haluavat ajattelematta sitä, haluaisiko joku muu kyseisen asian myös. Älä tee jatkuvasti itsekkäälle henkilölle palveluksia vaan sano välillä ei. Et tule saamaan palveluksia takaisin, minkä vuoksi jatkuva itsekkään henkilön auttaminen voi tehdä hallaa sekä sinulle että hänelle.

4. Älä anna itsekkään henkilön kuluttaa sinua

Yritä olla toisinaan ärsyyntymättä ja reagoimatta itsekkään ihmisen käytökseen. Näin pystyt suojelemaan omaa hyvää energiaasi ja pidättäytymään samanlaisesta itsekkäästä ajattelumallista.