Laihduttaja, älä tee näitä yleisiä virheitä!

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden vaihduttua moni lupaa aloittaa terveellisemmän elämän ja asettaa uusia tavoitteita treenaamiselle. Verkosta löytyy ohjeita terveellisiin ruokavalioihin pilvin pimein, mutta yllättävän moni tekee silti asioita, joiden eivät tiedä olevan virheitä.

Ravintoneuvoja Rob Hobson kertoi Daily Mail -lehdelle erikoisimmat ravintoon liittyvät virheet, joita ihmiset tietämättään tekevät.

1. Pähkinöiden ja siementen liika syöminen

Ihmisiä kehotetaan syömään pähkinöitä ja siemeniä, mikä on hyvä asia. Kohtuus tulee kuitenkin muistaa, sillä siemenissä ja pähkinöissä on paljon öljyjä ja rasvoja, minkä vuoksi ne sisältävät myös paljon kaloreita. Useimmat pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä valmistetut välipalapatukat eivät ole terveellisiä pähkinöistä huolimatta sillä ne sisältävät paljon sokeria.

2. Välipalojen napostelu

Monissa ohjeissa neuvotaan pitämään ateriavälejä pieninä ja nauttimaan paljon terveellisiä välipaloja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos sinulla ei ole nälkä sinun ei kannata syödä. Vaikka välipalat olisivatkin terveellisiä, kulutukseen nähden liian suuri energiansaanti lihottaa.

3. Puntarilla käyminen

Vaa’an lukema voi vaikuttaa monissa tapauksissa painon putoamiseen negatiivisesti. Puntarilla kannattaisi käydä kerran viikossa aina samaan aikaan, että lukema olisi mahdollisimman oikea. Joka päivä punnitseminen voi aiheuttaa stressiä, mikä tekee painonpudottamisesta vaikeampaa.

4. Rasvojen välttäminen

Rasvojen saaminen on edellytys rasva-aineenvaihdunnan toimimiselle. Älä siis poista kaikkia rasvoja ruokavaliostasi vaan kiinnitä huomiota terveellisten rasvojen saamiseen. Hyviä rasvoja saa esimerkiksi kalasta, pähkinöistä, siemenistä, avokadosta, oliivi- ja kookosöljystä.

5. Laihdutusruokiin uskominen

Terveellisinä aterioina markkinoidut valmisruoat ja patukat voivat olla petollisia. Ne sisältävät yleensä turhia sokereita ja liikaa suolaa, minkä lisäksi niiden vitamiinipitoisuus putoaa kun ne lämmitetään uudelleen. Kotona valmistettu ruoka on kaikkein parhain ja varmin keino terveellisen ja hyvän aterian koostamiseen.