Ihonhoitoa vihanneshyllyltä – kuusi kätevää vinkkiä

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vihanneshyllyltä löytyvä kurkku on luomukosmetiikan nimeen vannovien suosikkituote. Vihreää vihannesta voi käyttää monipuolisesti kauneudenhoidossa. Esittelemme nyt kuusi nerokasta vinkkiä, kuinka kurkkua voi hyödyntää myös keittiön ulkopuolella.

Tunnetuin vinkki liittynee silmäpusseihin, sillä kurkkusiivut tasoittavat silmien alle muodostunutta turvotusta tehokkaasti. Kurkusta saa näppärästi apua myös ihokarvojen poistamisen jälkeen. Esimerkiksi bikinirajalle suoritetun vahauksen jälkitunnelmissa kannattaa hoitaa ihoa jääkaappikylmillä kurkkuviipaleilla. Siivut rauhoittavat nopeasti ja poistavat punotusta.

Kylminä talvina iho tarvitsee ekstramäärän kosteutusta. Kannattaa lisätä vihreän saven joukkoon puolikas kurkku ja lusikallinen hunajaa. Seoksen voi levittää iholle ja antaa vaikuttaa kymmenen minuuttia. Kun naamiohoidon toistaa viikoittain, niin hehkuu iho myös paukkupakkasilla.

Kurkusta löytyy nopea apu myös auringon polttamalle iholle tai kuiville hiuksille. Hiusnaamion voi valmistaa nopeasti sekoittamalla kurkkua oliiviöljyyn ja kananmunaan. Kurkusta voi valmistaa myös ihanan kuorintavoiteen sokerin ja kookosöljyn avulla. Vinkit tarjoili Popsugar.