Tinderin suosio näkyy rikostilastoissa – peräti 700 prosentin kasvu!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erilaiset deittisovellukset ovat madaltaneet treffeillä käymisen ja sokkotreffien kaltaisten tapaamisten kynnyksen. Ihmiset tutustuvat tuntemattomien kanssa pelkkien kuvien perusteella ja uskaltautuvat tapaamaan jo pelkästään muutamien viestien perusteella toisen henkilön.

Treffailusovellukset ovat tuoneet mukanaan kuitenkin ikäviä seurauksia sillä rikokset ovat lähteneet niiden myötä nousuun.

Metro-lehden mukaan rikokset, joiden raporteissa mainitaan Tinder tai Grindr -sovellukset, ovat yleistyneet vuoden 2013 jälkeen. Vuonna 2013 Iso-Britanniassa ja Walesissa Tinder ja Grindr -sovelluksiin liittyviä rikoksia raportoitiin 55 kappaletta, minkä jälkeen luku on kasvanut noin 700 prosenttia.

Vuonna 2014 treffisovelluksiin liittyviä rikoksia tehtiin 204 ja lokakuussa 2015 luku oli jo 412. 412 rikoksesta 277 raportissa mainittiin TInder ja 135 raportissa mainittiin Grindr. Rikokset olivat suurimmalta osin raiskauksia tai tapon yrityksiä, mutta myös muita väkivaltaisuuteen ja seksuaalirikoksiin liittyviä tapauksia raportoitiin. Osa rikoksista liittyi lapsiin kohdistuneeseen väkivaltaan teini-ikäisten nuorten käyttäessä sovellusta myös.