Applen iPhonen helpottaa ruudun tuijottamista öisin

Digi · Tim Isokivi

Älylaitteiden kirkkaan ja sinisen valon tuijottaminen ennen nukkumaanmenoa heikentää tutkitusti unensaantia. Applen iOS-käyttöjärjestelmän uuden päivityksen luvataan tuovan kuitenkin apua öiseen aikaan laitteidensa äärellä kukkuvien elämään.

Tuleva iOS 9.3 -päivitys tuo Applen laitteisiin Night Shift, eli yövuoro -nimisen ominaisuuden. Se muuttaa automaattisesti ruudun väritystä lämpimimpiin ja ilta-aikaan sopivimpiin sävyihin kellonajan mukaan.

Tietokoneille ja älylaitteille on jo jonkin aikaa ollut saatavilla näytön kirkkautta automaattisesti muuntavia sovelluksia, kuten F.lux. F.luxia ei ole kuitenkaan julkaistu virallisesti iOS-laitteille. Applen iOS 9.3 -päivityksen odotetaan ilmestyvän tulevien viikkojen aikana.