Tinder neuvoo käyttäjiä: Profiilikuviin kirkas yläosa päälle!

Digi Lifestyle · Annukka Heikkilä

Ihmiset arvioivat Tinderissä uuden henkilön kiinnostavuuden nopeasti pienen kuvauksen ja ulkonäön perusteella. Mashable-sivusto kertoo uudesta Tinderin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan vaikutuksen tekeminen uuteen tuttavuuteen on paljolti kiinni myös siitä, minkä värinen paita henkilöllä on profiilikuvassa yllään.

Tutkimuksessa analysoitiin 12.000 käyttäjän profiilikuvia. Käyttäjät olivat 18 – 40 -vuotiaita miehiä ja naisia. Analyysissa kävi ilmi, että useimmat latasivat sovellukseen melko samankaltaisia profiilikuvia, joissa useammilla oli väreiltään neutraalit vaatteet, minkä vuoksi he eivät erottuneet selkeästi toisistaan nopean selailun aikana.

72 prosenttia miehistä ja 56,2 prosenttia naisista käytti profiilikuvanaan kuvaa, jossa heillä oli yllään mustaa, valkoista, sinistä tai harmaata. Tinder kehottaakin käyttäjiä suosimaan kirkkaita ja värikkäitä paitoja profiilikuvissaan erottuakseen massasta ja herättääkseen selaajan mielenkiinnon välittömästi.