Japanissa juna-asemaa pidetään auki yhtä matkustajaa varten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa suljetaan lähikauppoja, kouluja ja terveysasemia. Palvelut keskitetään isompiin kaupunkeihin. Japanissa on säilytetty yhden pienen kylän juna-asema ainoastaan siksi, että nuori lukiolainen käyttää sitä päivittäin.

Kana Harada kulkee 35 minuutin matkan junalla lukioon päivittäin. Hän asuu pienessä 36 ihmisen Shirataki-kylässä, ja juna on ainoa tapa päästä opiskelemaan. Juna-asemaa ei käytä kukaan muu matkustaja, mutta silti se on ollut vuosia toiminnassa.

Nyt Kana on saanut tietää, että asema tullaan sulkemaan hänen lukiosta valmistuttuaan. Asema rakennettiin nimenomaan koululaisia varten vuonna 1955. Kana tuntee olevansa surullinen aseman sulkemisen vuoksi, mutta on ylpeä mahdollisuudesta, jonka junayhtiö hänelle soi.

Japan is keeping an entire train station open for just one passenger.

Posted by INSIDER on Tuesday, January 12, 2016