Poliisi: Käytitkö luottokorttia Hotels.comissa? Tarkista heti laskusi

Matkailu · Stara.fi

Internet-kaudella tietomurrot ovat yleisiä, ja joskus jopa maailman suurimpia verkkopalveluja joutuu hakkeroinnin kohteeksi. Parhaillaan epäillään, että suosittu hotellien varauspalvelu Hotels.com olisi menettänyt asiakkaidensa luottokorttitietoja rikollisille.

Ympäri maailmaa on saatu raportteja, että Hotels.comissa käytettyjä luottokortteja olisi sittemmin käytetty väärin. Yleisradion mukaan Suomessa keskusrikospoliisi on vahvistanut tiedot ja kertonut, että jopa satojen suomalaisten luottokorttitiedot ovat päätyneet rikollisille.

Korttitiedoilla on tehty sen jälkeen ostoksia ympäri maailmaa. Rikokset on tehty vuoden aikana, joten luottokorttilaskut kannattaa tarkistaa, vaikka verkkopalvelun käytöstä olisi jo hieman pidempi aika. KRP epäilee, että Hotels.comin tai jonkin sen kumppanin tietoturvassa on aukkoja. Hotels.com kertoi Yleisradiolle selvittävänsä asiaa ja kieltäytyi kommentoimasta enempää.