Hauska näky kadulla – harakka poltti tupakkaa?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisessa mediasa on hiljattain lähtenyt leviämään kuva aidan päällä istuvasta harakasta, jolla on savuke nokassaan. Linnun ohi kulkenut manchesterilaismies oli ottanut harakasta kuvan ja julkaissut sen netissä.

Mirror-lehden mukaan kuva on hauskuuttanut ihmisiä, sillä harakka näyttää siltä, kuin se polttaisi savuketta. Silminnäkijän mukaan linnulla ollut savuke ei palanut. Harakka oli löytänyt savukkeen kadulta ja napannut sen nokkaansa.

Savukkeita keräilevät linnut eivät ole harvinaisuus, sillä kaupunkilinnut ovat oppineet hyödyntämään savukkeissa olevaa nikotiinia. Linnut ovat nimittäin oppineet, että nikotiini muun maussa karkoittaa loiset ja syöpäläiset pois pesästä. Polttamisen sijaan kyseinen harakka keksi savukkeelle todennäköisesti jotain muuta hyötykäyttöä.