Keskitysleiristä luksuslomakohde Montenegrossa

Lux Matkailu · Stara.fi

Montenegron valtio on hyväksynyt suunnitelman, jonka mukaan rannikolla oleva Mamulan saari muutetaan hulppeaksi lomaresortiksi. Mamulan saarella oleva linnake on toiminut toisen maailman sodan aikana keskitysleirinä.

Fasismin perustajana tunnetun Benito Mussoliinin aikaan italialaiset valtasivat Mamulan ja pitivät siellä vankeja. Montenegron hyväksymä suunnitelma on raivostuttanut erityisesti niitä ihmisiä, jotka ovat olleet, tai joiden perheenjäsenet ovat olleet Mamulassa vankeina. Siitä huolimatta lupia ei ole peruttu ja keskitysleiri aiotaan muuttaa hotelliksi.

Daily Mail -lehden mukaan linnake aiotaan remontoida uuteen uskoon ja saarelle rakennetaan muun muassa suuria uima-altaita, ravintoloita, yökerhoja, rantaklubi ja satama ökyjahdeille. Saarella tulee olemaan myös VIP-alue yksityisyyttään vaalivia vieraita varten.

Montenegron ja Kroatian rajan läheisyydessä olevasta Mamulasta halutaan tehdä luksuslomakohde turisteille. Lomaparatiisin suunnitelmissa on otettu huomioon saaren historia ja kaikki tärkeät muistomerkit aiotaan säilyttää.

Saltandwater.rs
Saltandwater.rs
Saltandwater.rs
Saltandwater.rs