Penthouse-miestenlehti lopetetaan – internet vei lukijat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin miestenlehti Playboy ilmoitti äskettäin luopuvansa alastomien naisten kuvista ja muuttavansa toimituksellista linjaa asiapitoisempaan suuntaan. Nyt kilpailija Penthouse on ilmoittanut lopettavansa painetun lehtensä kokonaan.

Playboy ilmoitti linjamuutoksen syyksi sen, että internetistä on saatavilla rajattomasti ilmaista aikuisviihdettä kellon ympäri. Kehitys koitui myös Penthousen kohtaloksi, sillä 51 vuotta ilmestynyt miestenlehti lopettaa ilmestymisensä paperisena ja keskittyy jatkossa vain sähköisiin medioihin. Viimeisen painetun lehden ajankohtaa ei vielä paljastettu.

Penthousen omistava FriendFinder-yhtiö kertoi CNBC-kanavalle päätöksensä syyksi mediansa pitämisen kilpailukykyisenä jatkossakin. Äskettäin Suomessa meni konkurssiin yhtiö, joka kustansi Jallu, Kalle ja Ratto -miestenlehtiä painettuina aikakauslehtinä. Kansainvälisten julkaisujen tapaan internet koitui myös niiden kohtaloksi. Lista edesmenneistä miestelehdistä on kokonaisuudessaan paljon pidempi ja kasvaa koko ajan.