Maailman kallein nukkekoti – hinta 8 500 000 dollaria!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nukeille rakennettua Astolat Dollhouse Castle -linnaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista nukkekodeista. Coloradolaisen miniatyyritaiteilijan Elaine Diehlin rakentama taidonnäyte on kallein nukkekoti maailmassa, sillä sen on arvioitu olevan noin 8,5 miljoonan dollarin arvoinen.

Astolat Dollhouse Castlen rakentaminen kesti Diehliltä yhteensä 13 vuotta. Elaine aloitti rakentamisen 1980-luvulla. Daily Mail -lehden mukaan 2,7 metriä korkeassa nukkelinnassa on 29 huonetta. Nukkekotiin on myös rakennettu useita salakäytäviä ja kammioita.

Linnassa on yli 10.000 erilaista esinettä ja huonekalua. Pienten esineiden tarkat yksityiskohdat hämmästyttävät. Linna on täynnä upeita taideteoksia, veistoksia ja kaiverruksia jotka paljastuvat katsojalle vain tarkastellessa niitä lähteltä. On sanomattakin selvää, että tämä nukkekoti ei ole tarkoitettu leikkimistä varten vaan sen sijaan ihailua varten.