Uskonnon karmaiseva seuraus – poika leikkasi itse kätensä irti

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

15-vuotias pakistanilainen Mohammad Anwar on joutunut todistamaan uskonsa vastatessaan vahingossa rukoilemista koskevaan kysymykseen väärin. Moskeijassa ihmisjoukolta oli kysytty kuinka moni heistä on vähentänyt rukoilemisen määrää. Poika kuuli kysymyksen vahingossa väärin ja nosti kätensä viitatakseen.

Ihmiset olivat alkaneet joukolla syyttämään poikaa jumalanpilkasta, minkä jälkeen poika oli mennyt kotiin ja leikannut itse irti oman kätensä, jolla hän oli viitannut. Poika oli vienyt käden tarjottimella takaisin moskeijaan, minkä jälkeen kaikki olivat alkaneet kunnioittamaan poikaa, joka oli onnistuneesti pystynyt osoittamaan rakastavansa Mohammedia.

Hujra Shah Muqeemissa työskentelevä poliisipäällikkö Nausher Ahmed kertoi AFP-uutisten mukaan, että tapausta ei lähdetä tutkimaan. Poliisi oli nähnyt tapahtuneesta videon, jossa poikaa ylistetään ja jossa pojan vanhemmat kertovat olevansa pojastaan erittäin ylpeitä.