Feikki-uima-altaasta tuli yleisöhitti Japanissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanin Kanazawassa sijaitsevaan 21st Century Museum of Contemporary Art -taidemuseoon on ilmestynyt mielenkiintoinen taideinstallaatio. Argentiinalaisen taiteilijan Leandro Erlichin ideoima ja luoma teko-uima-allas on herättänyt vierailijoissa suurta kiinnostusta julkaisusta lähtien.

Teko-uima-altaassa seisovat vieraat näyttävät siltä kuin he kävelisivät veden alla. Todellisuudessa allas on tyhjä. Se on päällystetty kahdella lasikatolla joiden välissä on vettä. Veden väreily saa aikaan illuusion, joka uskottelee katsojalle, että altaassa olevat ihmiset ovat oikeasti veden alla.

Erlichin taideinstallaatiosta on tullut yleisöhitti ja vieraat ovat parveilleet taideteoksella saadakseen siitä kuvia. Sosiaalinen media on täyttynyt kuvista, joissa henkilöt poseeraavat ”veden alla”.

Daily Mail -lehden mukaan Erlichin taideinstallaatiot ovat maailmankuuluja ja mies on kertonut, että hänen surrealististen töiden innoittajina ovat toimineet Alfred Hitchcockin, David Lynchin, Luis Bunuelin ja Roman Polanskin teokset.