NASA julkaisi kuvat: Tässä avaruuden ensimmäiset kukat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Astronautti Scott Kelly viettää parhaillaan aikaa maata kiertävällä Kansainvälisellä avaruuasemalla. Kosmonautti Mikhail Kornienkon kanssa vuoden ajan avaruudessa työskentelevä mies on aika ajoin jakanut Twitterissä kuvia ja päivityksiä avaruusasemalta.

Nyt Scott Kelly on tarjonnut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ensimmäisistä koskaan avaruudessa kasvateuista kukista. Oranssinvärisent tsinnia-kukat kasvatettiin osana kasviprojektia, joka aloitettiin Kansainvälisellä avaruusasemalla vuonna 2014.

ABC-uutissivuston mukaan kaksi kukista ehti kuolla ennen kukkimista. NASA valitsi tsinniat kukkien kasvattamisen haasteellisuuden vuoksi. Projektin tavoitteena on auttaa tiedemiehiä ymmärtämään kuinka kasveja voi kasvattaa paremmin mikropainovoimassa.