Haka-tanssiesitys häissä – historian koskettavin häätanssi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tyynen valtameren saarilla suoritettu sotatanssi nimeltään haka on suosittu tapa juhlistaa erilaisia asioita. Maorikulttuuriin kuuluva tanssi esitettiin nyt uusiseelantilaisissa häissä, ja sitä katsoessa ei voi välttyä kyyneleiltä. Tanssi on upea kunnianosoitus.

Benjamin ja Aaliyah Armstrong sanoivat taannoin toisilleen ”tahdon”. Heidän häissään esitettiin perinteinen ja intensiivinen tanssi, joka saattoi morsiamen liikutuksen kyyneliin. Jo pelkästään videon katsominen saa ihon kananlihalle. Myös tuore aviopari osallistuu kunnianosoitukseen, joka jättää kaikki hiljaiseksi. Tässä jäävät suomalaiset karaokehäät kakkoseksi.

Haka on tanssi, jossa tömistellään jalkoja ja taputellaan nyrkkejä ja käsiä eri puolille kehoa. Ilmeet ja ääntelyt ovat olennainen osa perinnetanssia. Haka on saavuttanut mainetta erityisesti uusiseelantilaisen urheilujoukkue All Blacksin avulla.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat