Helsinkiläiskoulun uhkaussoitto osa kansainvälistä operaatiota

Ohhoh! · Stara.fi

Helsinkiläiskouluun tehtiin tänään tiistaina uhkaussoitto, jonka johdosta koulu evakuoitiin välittömästi. Staran luotettavista lähteistä saamien tietojen mukaan kyse ei kuitenkaan ollut vain yksittäisestä uhkaussoitosta, vaan suuremmasta kansainvälisestä tapahtumasarjasta.

Helsingin Ruoholahdessa sijaitseva Kansainvälinen koulu evakuoitiin noin kahdeksi tunniksi, kun sinne tehtiin puhelimitse uhkaussoitto aamuyhdeksän aikaan. Kyse oli soitosta, jossa vastaajalle soitettiin ennalta äänitetty varoitusviesti.

Sama tai samankaltainen äänite soitettiin viime viikolla vastaavalla tavalla lukuisille kansainvälisille kouluille useissa maissa ympäri Eurooppaa, muun muassa Pariisissa, Lontoossa, Tukholmassa ja Stavangerissa.

Kyse ei siis mitä todennäköisemmin ole suomalaisesta tekijästä, vaan laajemmasta kansainvälisestä koulu-uhkailusta. Suomessa poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena.