Huonekasvien huipputrendi: Leijuva bonsaipuu!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bonsaipuiden kasvattaminen on tuhansia vuosia vanha aasialainen tapa, joka levisi 1800-luvulla Japanista länsimaihin. Mikäli tavanomaisen bonsaipuut alkavat kuitenkin jo tylsistyttämään, on niille olemassa myös futuristinen vaihtoehto: Leijuva bonsai.

Hoshinchu-yhtiön luomat bonsaipuut leijuilevat ilmassa juurineen. Lähes jedimäinen näky onnistuu kasvin alla olevan, magnetistisen pohjaosion avulla. Kasvi kasvaa sammaleisesta, noin kahden senttimentrin korkeudessa leijuvasta pallosta.

Air Bonsai -tuotteille haetaan rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivulla, jossa alkuperäinen 80.000 dollarin tavoite on ylitetty jo moninkertaisesti. Noin 185 euron hintaan hankkeen tukija saa aloittelijan pakkauksen, joka sisältää magneettisen pohjaosion ja sammapallon. Varsinainen bonsaipuu täytyy hankkia erikseen.