Oudosti käyttäytyviä kojootteja Kaliforniassa – huumesienet syynä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian San Franciscon lahden alueella on viime viikkoina kirjattu lukuisia havaintoja oudosi käyttäytyvistä kojooteista. Nyt tapausten taustalla epäillään olevan hallusinogeenisiä aineita sisältävät sienet.

Havaintojen mukaan kojootit seisovat tiellä ja tuijottavat niitä lähestyviä autoja. Kuljettajat joutuvat pysähtymään väistääkseen eläimiä, minkä jälkeen ne juoksevat ajoneuvoja kohti. Kojootit yrittävät hyökätä autoja kohti tai haistella niitä, kunnes eläimet pakenevat paikalta.

– Se oli pelottava mutta samaan aikaan kaunis näky, yksi silminnäkijöistä kuvaili Pacific Sun -lehdelle.

Eläinten pelättiin ensin kärsivän vesikauhusta, mutta asiantuntijat kumosivat kyseisen teorian nopeasti. Nyt kojoottien käytöksen uskotaan johtuvan niin kutsuttujen taikaisienten vaikutuksesta.

Vallalla olevan teorian mukaan kojootit ovat syöneet hallusinogeenisia ja psykoaktiivisia ominaisuuksia sisältäviä sieniä, kuten kärpässieniä. Paikallisen eläinten hyvinvointijärjestön tiedottajan, Lisa Blochin mukaan tämä ei olisi yllättävää niin kojoottien kuin lemmikkikoirienkaan tapauksessa.