Apple-käyttäjät huomio! Tarkista heti laturisi johto

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Apple on joutunut viime aikoina poikkeuksellisen usein otsikoihin tuotteidensa vikojen vuoksi. Tuoreessa muistissa ovat muun muassa iPhonen suunnitteluvirhe, jonka vuoksi laitteen lasi hajosi pienestäkin terävästä iskusta.

Jos ohjelmistobugit jätetään laskuista, olivat seuraavaksi vuorossa kannettavien Mac Book Pro -tietokoneiden vialliset näytöt, ja nyt vaihtoon menevät puolestaan Apple-laitteiden laturijohdot. Apple ilmoittaa nimittäin verkkosivuillaan, että sen laitteiden kanssa on toimitettu Euroopassa vuosina 2003 – 2015 sähköjohtoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteen.

Johdon viallisuus ilmenee, kun otetaan johto irti laturista ja katsotaan mitä merkintä johdon liitoskohdan sisällä on.

– Viallisissa virtapistokkeissa on neljä tai viisi merkkiä tai ei yhtään merkkiä sisäkolossa, jolla ne liitetään Applen virtalähteeseen. Uusissa toimivissa virtapistokkeissa kolossa on kolmikirjaiminen maakoodi (EUR, KOR, AUS, ARG tai BRA), Apple kertoo.

Viallisia johtoja on Staran saamien tietojen mukaan löytynyt todella runsaasti ainakin Suomesta, vaikka Apple väittääkin virheellisesti, että kyseessä on ”jotkin hyvin harvinaiset tapaukset”. Oma Apple-laitteen johto kannattaa siis tarkistaa välittömästi. Ohjeet uuden johdon saamiseksi löytyvät Applen verkkosivuilta.