NASA julkaisi hämmentävän videon – mitä Ceresin pinnalla näkyy?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on viime aikoina tutkinut kääpiöplaneetta Ceresiä saatuaan luotaimen sen kiertoradalle Marsin ja Jupiterin välimaastossa. Nyt NASA on julkaissut Ceresin pinnasta kuvamateriaalia, joka on aiheuttanut heti tuoreeltaan kovasti ihmetystä.

Ceresin pinnalla nähdään nimittäin 1.500 kilometrin korkeudelta ikuistetuissa kuvissa outoja kirkkaita alueita, jotka vaikuttavat syntyneen aivan viime aikoina. Jotkut ovat epäilleet näkymistä NASAn virheellisiä kuvasuotimia, mutta toisten mukaan näky ei selity vielä tällä. Alueet vaikuttavat olevan pinnan nuorempia osia, joten kääpiöplaneetta on mahdollisesti aktiivinen.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat