Arkkitehti rakennutti pyöreän sillan – syy hakee vertaistaan koko maailmassa

Autot Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uruguaissa Laguna Garzón -nimisen laguunin yli on rakennettu kulkemaan melko mielenkiintoinen silta. Laguunin ylittävä silta on aiheuttanut jonkin verran ihmetystä, sillä suoran sillan sijaan tien kaistat erkanevat toisistaan muodostaen pallomaisen pyäreän muodon tiestä laguunin ylle ylhäältä päin katsottuna.

Laguuni ja siihen rakennettu silta sijaitsevat Maldonado ja Rocha -osavaltioiden rajalla. Citylab-sivuston mukaan arkkitehti Rafael Vinoly on suunnitellut sillan, jonka tulisi hidastaa autoa ajavien kuskien vauhtia samalla tavalla kuin liikenneympyrän.

Arkkitehti halusi ihmisten nauttivan kauniin laguunin tarjoamasta näystä ja hidastavan, minkä vuoksi hän loi sillasta ympyrän. Ihmisten täytyy ajaa hiljempaa, jolloin he pystyvät toivottavasti arvostamaan kaunista maisemaa enemmän. Sillalla on myös jalkakäytävä, joka tarjoaa uuden muodon ansiosta jalankulkijoillekin monipuolisemmat näkymät.