Talous kuralla? Näin varattomat pariskunnat nauttivat elämästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taantuman aikana moni perhe ja pariskunta joutuu laskemaan tarkkaan käyttämänsä rahan, jotta se riittää tavalliseen arkeen ja elämiseen. Onneksi rahattomuudesta voi löytää myös myönteisiä asioita, sillä köyhyys lisää roimasti luovuutta.

Pariskuntien ei kannata vaipua synkkyyteen köyhyyden kynnyksellä. Kannattaa jo iloita siitä, että on laskut maksettu ja katto on pään päällä. Niukalla budjetilla toimeentulevat pariskunnat ovat mestareita junailemaan gourmet-aterioita pikkurahalla. Pakastevihanneksista syntyy muhkea kasvistorttu ja marjoista sokerin kanssa raikas välipala.

Lämmityskustannuksia voi pienentää säätämällä pattereita viileämmäksi. Lämpöä voi hakea villasukkiin pukeutumalla ja saman peiton alle pujahtamalla. Jos rahat eivät riitä Netflixiin, voi aikaa viettää juttelemalla, lautapelejä pelaamalla ja kirjoja lukemalla. Seksi on ilmaista. Yhteinen tekeminen jos mikä saa pariskuntien välille yhteyttä.

Kun talous on kuralla, osaa paremmin iloita elämän pienistä asioista. Mikään ei ole itsestäänselvää, ja pariskunta osaa nauttia eri tavalla arjen luksuksesta. He voivat mennä kävellen ikkunaostoksille, ilmaistapahtumiin ja kulkea matkoja liftaamalla. Käsi kädessä elämä tuntuu turvallisemmalta myös ilman rahaa.