Ihmiset haluavat enemmän rahaa kuin rakkautta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurin osa ihmisistä uskoo, että jokaisen kohdalle sattuu ainakin kerran elämässä hyvä tuuri. Onnenkantamoisen avulla saattaa saada parempia asioita elämäänsä, kuten rahaa tai rakkautta. Britit valitsisivat kuitenkin mielummin rahaa.

Stan Lee’s Lucky Man -niminen ohjelma teetti brittiläisillä kyselyn, jonka mukaan heistä peräti 74 prosenttia uskoo hyvään onneen tai säkään. Mikäli hyvä tuuri osuisi heidän kohdalleen, haluaisivat he ennemmin käsiinsä lisää rahaa kuin vaikkapa rakkautta, tervettä ja pitkää elämää tai lapsia ja avioliiton.

Neljäsosa puolestaan uskoo, että onni vaatii myös uhrauksia, eikä säkä osu kohdalle ilman jonkin asian menettämistä. Toisin sanoen osa kuvittelee, että mikäli esimerkiksi siunataan sievoisella rahasummalla, ei hän ole enää oikeutettu upeaan rakkauselämään. Onneksi psykologien mukaan ihminen pystyy vaikuttamaan omaan onneensa oikeanlaisen asenteen avulla ja vahingollisia rutiineja rikkomalla.