Lääkärit suosittelevat: Raskaana olevien kannattaa syödä suklaata

Viihdeuutiset · Annika Kela

Quebecissa sijaitsevan Lavalin yliopiston tutkijat ovat havainneet, että suklaan syöminen raskausaikana edistää sekä äidin, että lapsen terveyttä. Tutkimusten mukaan suklaan syöminen muun muassa ehkäisee komplikaatioita raskausaikana.

Tutkimuksen tulokset on saatu tarkkailemalla 129 odottavaa äitiä. Raskaana olevista naisista puolet söivät flavonolipitoista, eli tummaa suklaata 12 viikon ajan ja puolet äideistä herkuttelivat vähäflavonolipitoisella suklaalla, kuten maitosuklaalla. Jokainen äideistä söi 30 grammaa suklaata päivittäin.

Naisten terveydentilaa tarkkailtiin Doppler-laitteella. Tulokset yllättivät tutkijat, sillä he huomasivat, ettei kahden ryhmän tuloksissa ollut merkittäviä eroja. Sen sijaan he huomasivat, että kaikkien koehenkilöiden mittaustulokset ja arvot olivat parantuneet suklaan syömisen aloittamisen jälkeen.

Tulokset tyrmäsivät aiemmat tutkimukset, joiden mukaan suklaa on terveellistä ainoastaan flavonolien ansiosta. Tuloksista kävi ilmi, että ylipäätään suklaan syöminen pienensi riskiä sairastua raskausajan verenpainetautiin tai raskausmyrkytykseen. Sen lisäksi se vilkasti istukan verenkiertoa, kevensi sen painoa ja vaikutti lapsen syntymäpainoon positiivisella tavalla. Tutkimuksen tulokset esitellään Society for Maternal-Fetal Medicine -tapahtumassa.