5 tapaa, jotka heikentävät sperman laatua

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet arkipäiväisistä ja tavallisista asioista, joita jokainen tekee päivittäin, on paljastunut olevan haitallista miesten sperman laadulle. Useiden tutkimusten mukaan monet arkiset tavat huonontavat miesten spermaa.

BBC listasi viisi asiaa, joita miesten tulisi ehdottomasti vähentää tekemästä turvatakseen jälkikasvunsa.

1. Television katsominen

BBC News uutisoi, että yli 20 tuntia viikossa televisiota katsovilla miehillä oli noin 44 prosenttia vähemmän spermaa kuin muilla 18 – 22 -vuotiailla miehillä.

2. Alkoholin juominen

The Guardian -lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan jo viisi alkoholiannosta viikossa aiheuttaa sperman laadun huononemista.

3. Tiukat bokserit

FiveThirtyEight-sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan boksereita käyttävien miesten sperman laatu oli huonontunut kaksi kolmasosaa. Sperman määrä oli myös vähentynyt puolella.

4. Kasvissyönti

The Telegraph kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan lihaa syövillä miehillä oli noin 50 miljoonaa siittiötä millilitraa kohden kun taas kasvissyöjillä oli keskimäärin 70 miljoonaa siittiötä.

5. Kannabiksen polttaminen

Cbs News -uutiset kertovat tutkimuksesta, jonka mukaan kannabista polttavilla miehillä on noin 29 prosenttia vähemmän siittiöitä kuin miehillä, jotka eivät polta kannabista.