Mies kuoli meteoriitin iskuun – tapahtui viimeksi vuonna 1825

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maan ilmakehään osuu jatkuvasti erikokoisia kappaleita, ja suurin osa niistä tuhoutuu ennen maan pinnalle osumista. Nyt tutkijat ovat kiinnostuneita äskettäin Intiaan pudonneesta kappaleesta, joka tappoi yhden miehen ja vahingoitti kolmea.

Mies kuoli toistaiseksi tuntemattoman taivaankappaleen iskuun Intiassa viime viikonloppuna. Ilmeisesti maahan syöksyneeseen meteoriittiin kuollut Kamaraj-niminen bussikuski oli yksi mysteerisen räjähdyksen todistajista. Samassa yhteydessä rikkoutui ikkunoita ja paineaalto järisytti tannerta Tamil Nadun alueella.

Kyseessä on erittäin harvinainen kuolinsyy. Edellisen kerran sama on tapahtunut raporttien mukaan vuonna 1825, niin ikään Intiassa, Washington Post uutisoi. Maahan törmää satunnaisesti lyhyin aikavälein pieniä meteoroideja. Maailmanlaajuisen katastrofin aiheuttavia kappaleita törmää noin miljoonan vuoden välein.