Älymallinukke muuttaa kokoa vaatteiden mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaatteiden esittelyssä käytettävät mallinuket ovat pysyneet melko samanlaisina vuosikymmenten ajan. Nyt Hong Kongin ammattikorkeakoulun tekstiilialan laitoksessa on kuitenkin kehitelty 2010-luvun mannekiini.

iDummya voisi kuvailla eräänlaiseksi älymallinukeksi. Se muuttaa nopeasti muotoaan ja kokoaan GUI-nimisen sovelluksen avulla. Näin ollen samalle mallinukelle voi sovittaa erilaisia ja eri kokoisia vaatekappaleita helposti.

Laughing Squid -sivuston mukaan projektia johtanut Allan Chan Chee-kooi keräsi ihmisten mittoja ympäri maailmaa 3D-skannerin avulla. iDummyn omistaa nykyään Winswin Technology -yritys, joka markkinoi parhaillaan älymallinukkeja verkossa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat