Tutkijat löysivät keinon poistaa huonoja muistoja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisen muisti ei ole luotu täydelliseksi. Ajan kuluessa muisto voi muuttua, minkä lisäksi valokuvat ja muiden kertomat asiat voivat muokata vanhoja muistoja ja luoda jopa täysin uusia muistoja. Nyt tutkijat ovat löytäneet tavan, jonka avulla huonoja muistoja ja niihin liittyviä kivuliaita tunteita pystytään poistamaan.

Metro-lehti kertoo uudesta Memory Hackers -nimisestä dokumentista, jossa tutkijat väittävät huonojen muistojen poistamisen olevan mahdollista. Uuden rottien muistilla testatun teknologian avulla myös jatkossa ihmisten aivoja ja muistia pystytään käsittelemään tavalla, joka poistaa kipeät ja surulliset muistot.

Traumaattiset kokemukset voivat säilyä ihmisten muistoissa ja pulpahtaa pinnalle satunnaisin väliajoin muistuttamaan henkilöä tapahtumista. Kivuliaan menetyksen, eron tai onnettomuuden kokeneet ihmiset voivat kenties jatkossa pystyä poistamaan huonot muistot ja niihin liittyvät tunteet pysyvästi.