Kosketusnäytöt historiaan? Apple patentoi uuden teknologian

Digi · Tim Isokivi

Kosketusnäytöt ovat jo jonkin aikaa sitten syrjäyttäneet kännyköiden perinteiset näppäimistöt, mutta muutaman vuoden päästä nekin saattavat olla jo menneisyyttä. Apple on nimittäin patentoinut teknologian, joka mahdollistaisi älylaitteen käytön koskettamatta lainkaan ruutua.

Läheisyysantureiden ansiosta älypuhelinta voisi käyttää tekemällä sormiliikkeitä näytön pinnan yläpuolella. Apple Insider -sivuston mukaan tekniikka perustuu infrapunaledeihin ja valodiodeihin, jotka tunnistavat sormen liikkeet.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska uutta tekniikkaa tullaan näkemään Applen laitteissa. Patentissa on kuitenkin mukana kuva, jonka perusteella tekniikkaa saatetaan lähitulevaisuudessa käyttää esimerkiksi korvaamaan kannettavien tietokoneiden kosketuslevyn.