Uusi extremelaji? UAV-kopteri vetää lumilautailijaa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauko-ohjattavia lentolaitteita on tähän mennessä käytetty kisailutarkoituksissa esimerkiksi nopeatempoisten kilpa-ajojen merkeissä. Tuoreella venäläisvideolla nähtävä hauska keino hyödyntää UAV-koptereita saattaisi jopa johtaa uuden kilpailulajin kehittelemiseen.

Youtube-käyttäjä Valplushkan jakamalla videolla UAV-kopteri vetää perässään lumilaudan päällä seisovaa lasta. Vauhti ei ehkä päätä huimaa, mutta ainakin tapa hyödyntää kopterin vetovoimaa näyttää videon perusteella hauskalta ja kekseliäältä.

Videolla nähtävä UAV-laite ei tietenkään ole todennäjöisesti tarpeeksi voimakas vetämään aikuista ihmistä perässään. Ehkä ideaa voitaisiin kuitenkin soveltaa myös varttuneemmille käyttämällä apuna suurempaa kopteria tai useita lentolaitteita kerrallaan.