VR romahdutti junalippujen hinnat – näin halvalla junailet jatkossa!

Matkailu · Stara.fi

Lähivuosina Suomen rautateillä tullaan avaamaan kilpailu henkilöliikenteessä. Sitä ennen VR on kuitenkin joutunut jo pidemmän aikaa kovan kritiikin kohteeksi paitsi junien myöhästelyn myös kalliiksi katsottujen lippuhintojensa vuoksi. Esimerkiksi Onnibus on samaan aikaan niittänyt suosiota suosituimma matkoilla.

Tänään VR ilmoitti vastaavansa kilpailuun alentamalla lippuhintojaan merkittävästi. Uusi säästölippu on edullisin vaihtoehto, joita on myynnissä vain rajoitettu määrä. Säästölipuista ei myönnetä alennuksia. Peruslippu on junalippu Eko-luokkaan ja siitä myönnetään lisäksi tavalliset alennukset. Molempia lippuja voi muuttaa viiden euron lisämaksusta ja molempiin voi ostaa peruutusturvan 10 eurolla.

Vielä puolitoista viikkoa sitten meno-paluu junamatka Tampereelta Vaasaan maksoi 91 euroa, mutta nyt hinnat ovat aivan toista luokkaa. Huomiselle on VR:n verkkopalvelussa tarjolla säästölippuja, joiden hinta on 14,80 euroa suuntaansa. Paluuseen on tarjolla säästölippuja 14,80 eurolla ja peruslippuja 31 euron hintaan. Säästö uusilla hinnoilla on siis merkittävä kummalla tahansa lipputyypillä.

Kahden lapsen ja kahden aikuisen perhe matkustaa jatkossa junalla Helsingistä Tampereelle säästölipuilla 39,60 eurolla ja peruslipuilla 58 eurolla. Aiemmin perhelipulla saman perheen sama matka olisi maksanut 71 euroa.

Peruslippu



Helsinki – Tampere 18,00 euroa



Helsinki – Oulu 49,00 euroa



Helsinki – Joensuu 41,00 euroa



Helsinki – Jyväskylä 32,00 euroa



Helsinki – Turku 17,00 euroa



Helsinki – Vaasa 45,00 euroa

Säästölippu



Helsinki – Tampere 9,90 euroa



Helsinki – Oulu 29,90 euroa



Helsinki – Joensuu 24,90 euroa



Helsinki – Jyväskylä 14,90 euroa



Helsinki – Turku 9,90 euroa



Helsinki – Vaasa 24,90 euroa