Tutkija väittää: ”Loch Nessin hirviö on joutsen”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Loch Nessin hirviön legendaa tutkinut Darren Naish on saanut kohun aikaan väittämällä, että hän on keksinyt ratkaisun vuosikymmenien aikaiseen mysteeriin. Miehen mukaan Loch Nessin hirviö on nimittäin vain tavallinen joutsen.

Darren Naish on kirjoittanut tutkimuksistaan Hunting Monsters -kirjan, jossa hän perustelee väitteensä. Tutkijan mukaan vuonna 1933 otettu kuva Loch Nessin hirviöstä on valokuva suurikokoisesta joutsenesta.

Naish on myös tutkinut Peter O’Connorin ottamaa valokuvaa vuodelta 1960. Tutkija on vakuuttunut siitä, että epäselvässä mustavalkoisessa otoksessa esiintyy ympäri kääntynyt kanootti tai vene. Tutkija kuitenkin uskoo, että havainnot Loch Nessin hirviöstä saattavat todellisuudessa olla havaintoja esimerkiksi mustasta joutsenesta.