Aikuisiän akne: Näin usein kasvot tulee puhdistaa!

Terveys · Annukka Heikkilä

Finnit, mustapäät ja ihon epäpuhtaudet eivät ole vain teini-ikäisten ongelmia kuten moni voi luulla. Aikuisiän aknen syntyminen on melko yleistä ja se voi johtua stressistä, hormoneista, kuukautiskierrosta, ruokavaliosta ja treenaamisesta.

Aikuisiän aknea pystyy kuitenkin hoitamaan ja lieventämään muutamien vinkkien avulla Aikuisiän aknesta ja lievistä, mutta säännöllisistä ihon epäpuhtauksista kärsivän tulisi puhdistaa kasvonsa aamuin ja illoin puhdistusaineella, jossa on joko kuollutta ihosolukkoa poistavaa salisyylihappoa tai bentsoyyliperoksidia, joka tappaa finnejä aiheuttavia bakteereja.

Ihon hoitamisessa tärkeintä on säännöllisyys. Iho tulisi puhdistaa päivän aikana kaksi kertaa, minkä jälkeen tulisi laittaa aina kosteusvoidetta tai kasvovettä. Puhtaalle iholle ei kerry niin paljon bakteereja ja epäpuhtauksia, jotka nousevat ihon pinnalle.

Medical Information -kanavan julkaiseman tietoiskun mukaan aikuisten kasvoille ilmestyneiden näppyjen paikka kertoo siitä mikä ne on aiheuttanut. Rasvainen ja sokerinen ravinto näkyy finneinä leuassa ja kuukautiset näkyvät näppyinä kasvojen alaosassa ja poskiluiden alla. Ylös otsaan ja hiusrajaan ilmestyvät finnit kertovat treenaamisesta.