Kotitöihin ja lastenhoitoon osallistuva mies muita seksikkäämpi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monissa parisuhteissa nainen hoitaa kodin sisällä yleisimmät kotityöt kuten siivoamisen ja pyykkäyksen, ja miehet hoitavat pihatyöt ja satunnaiset lamppujen vaihdot tai viemärien tukosten poistamisen.

Tutkimusten mukaan miesten kannattaisi kuitenkin parisuhteen seksielämän parantamiseksi osallistua enemmän myös muihin kotitöihin.

Washington Post -lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan enemmän palkkatöitä ja kotitöitä tekevät pariskunnat harrastavat myös enemmän seksiä ja nauttivat yhteisistä sänkypuuhistaan enemmän. Kotityöt kodin sisällä tasapuolisesti jakavat pariskunnat olivat onnellisempia ja viettivät enemmän aikaa lakanoiden välissä.

Siivoaminen on harvoille ihmisille miellyttävää puuhaa, minkä vuoksi epämiellyttävien askareiden jakaminen ja tekeminen yhdessä on monille kuin rakkaudenosoitus. Tutkimusten mukaan kotitöihin, ruoanlaittoon ja lasten hoitamiseen osallistuvat miehet ovat naisten mielestä seksikkäämpiä, mikä vilkastuttaa pariskunnan seksielämää huomattavasti.