C-kasetti on tekemässä paluun! Myynti räjähti kasvuun

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaiset muusikot ovat yllättäen alkaneet julkaista kasvaneen kysynnän vuoksi albumejaan jälleen C-kasetteina. Musiikkifanit Atlantin molemmin puolin ovat alkaneet suosia kasetteja musiikin kuuntelussaan, ja nyt myyntiluvut ovat huimassa nousussa.

Daily Mail -lehden mukaan kansainväliset musiikkiliikkeet ovat raportoineet, että kasetteja on myyty ennätysmääriä ja kysyntä on suurimmillaan yli 20 vuoteen. Kysyntään on vastattu ja yhä useampi hittilaulajista ovat julkaisseet albuminsa myös kasettina, kuten Justin Bieber ja Kanye West.

Kasettien myynti on lähtenyt uuteen nousuunsa ja se näyttäisi seuraavan vinyylilevyjen jalanjälkiä. Markkinoille on alkanut ilmestyä myös uudenlaisia kasettisoittimia. Losangelesilainen Burger Records -levy-yhtiö uskoo kasettien suosion piilevän siinä, että monien mielestä C-kaseteilta kuunneltuna musiikki kuulostaa paremmalta.