Tutkijat varoittavat: Kännykän runsas käyttö tappaa siittiöitä

Digi Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Israelin Haifassa sijaitsevan Technion yliopiston teettämä tutkimus on poikinut yllättäviä tuloksia. Tutkijat nimittäin havaitsivat, että älypuhelimen runsaalla käytöllä on yhteys sperman laadun heikentymiseen. Tulokset osoittivat, että älypuhelimen käyttö tappoi siittiöitä ja aiheutti miehillä hedelmättömyyttä.

Tutkimuksen tulokset on saatu tarkkailemalla 106 koehenkilöä vuoden ajan. Koehenkilöt olivat miehiä, jotka olivat israelilaisen lapsettomuusklinikan potilaita. Tutkijoiden mukaan tuloksista kävi ilmi, että älypuhelimen tuottama lämpö ja laitteen sähkömagneettinen kenttä tuhoavat siittiöitä. Niiden koehenkilöiden sperman laatu oli heikointa, jotka puhuivat puhelimessa yli tunnin päivässä ja säilyttivät puhelintaan housujensa taskussa.

Daily Mail -lehden mukaan älypuhelinriippuvuus aiheutti miehille odottamattomia hedelmällisyysongelmia. Jopa puhelimen lataaminen lähellä omaa kehoa heikensi sperman laatua. Lääkäreiden mukaan sperman laatu parani, kun koehenkilöt vähensivät älypuhelintensa käyttöä.

Tutkimuksen tulosten yhteenvedossa on todettu, että mikäli miehet haluvat parantaa spermansa laatua, tulisi heidän käyttää vähemmän älypuhelimiaan ja ladata niitä turvallisen etäisyyden päässä. Älypuhelimia ei myöskään tulisi säilyttää liian lähellä sukuelimiä. Tutkijoiden mukaan turvallinen säilytyspaikka on vähintään 50 sentin päässä jalkovälistä.