Ohhoh, näin paljon aikaa nuorilta kuluu selfie-kuviin viikossa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Itsensä kuvaamisesta on tullut todella arkipäiväinen toimenpide. Itseään kuvaavaa henkilöä saatettiin vielä vuosia sitten pitää erikoisena näkynä, mutta nykyään on jo todella tavallista, että nuori poseeraa omassa kädessään olevalle puhelimelle.

FramesDirect-sivuston tekemän tutkimuksen mukaan 2000-luvulla syntyneet tulevat ottamaan elämänsä aikana noin 25.700 selfie-kuvaa. Tutkimuksen mukaan nuoret käyttävät noin seitsemän minuuttia jokaisen kuvan ottamiseen. Tällä hetkellä teini-iässä olevat nuoret tulevat siis käyttämään itsensä kuvaamiseen 2.998 tuntia, mikä on noin neljä kuukautta heidän elämästään.

Tutkimuksessa analysoitiin 1.000 nuoren käyttäytymistä, minkä avulla selvitettiin, että he ottavat noin yhdeksän kuvaa itsestään joka viikko. Tutkijat tarkastelivat lähemmin 1,1 miljoonaa selfie-kuvaa, mikä paljasti myös sen, että kuvan ottajan sukupuolella tai iällä ei ollut merkitystä kuvan suosion suhteen.