Nainen solvasi presidenttiä kotona – aviomies haastoi oikeuteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Turkkilainen rekkakuski on haastanut vaimonsa oikeuteen siitä, että hän on toistuvasti loukannut Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kunniaa ja arvostellut häntä. 40-vuotias mies kertoi haasteessaan, että vaimo haukkui ja solvasi jatkuvasti presidenttiä ja hän muun muassa vaihtoi kanavaa aina, kun Erdogan esiintyi televisiossa.

Mies kertoi, että hän oli varoittanut vaimoaan useita kertoja ja uhannut häntä oikeustoimilla ellei hän lopettaisi presidentin solvaamista. Lopulta mies päätti toimia ja haastoi vaimonsa oikeuteen. Kolme vuotta kestänyt avioliitto vaikuttaa tulleen tiensä päähän, sillä vastatoimena miehensä haasteelle nainen haki avioeroa.

Daily Mail -lehden mukaan presidentin ja viranomaisten kunnianloukkaamisesta on nostettu viime aikoina useita syytteitä. Etenkin presidenttiä arvostelleet mediapersoonat, bloggaajat ja toimittajat ovat olleet usein syytettyinä. Hiljattain myös tavalliset ihmiset ja esimerkiksi opiskelijat ovat joutuneet oikeuden eteen presidentin kunnianloukkaamisesta. Tapaus on nyt kuitenkin osoittanut, että ilmeisesti turkkilaiset eivät ole syytteiltä suojassa edes aviopuolisoiltaan.