11 000 euron sherrypullo – yli 125 vuotias juoma vain rahamiehille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jotkut alkoholijuomat parantuvat ikääntyessään, ja todella vanhoista juomista saa usein maksaa tähtitieteellisiä summia. Nyt viinitalo Bodegas Barbadillo on lanseerannut ikivanhan Amontillado Sherryn, joka on peräisin reilusti yli 125 vuoden takaa. Juomaa on nyt pullotettu vain sata pulloa.

Ihan jokainen sherryn ystävä ei pääse tätä juomaa nauttimaan, sillä Versos 1891 maksaa hulppeat 11.000 euroa pullolta. Juomaerä oli alunperin Barbadillon perheen isän rippilahja Manuel-pojalleen vuonna 1891. Jo tuolloin juomaa kutsuttiin vanhaksi, joten se on selvästi vanhempaa kuin 125 vuotta. Siitä saakka juomaerä on odottanut Sanlucar de Barramedassa sijaitsevissa Barbadillon viinikellareissa useiden sukupolvien ajan.

Splash
Splash