Mangalica-siat hämmentävät: ”Kuin possun ja lampaan risteytys”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mangalica-sikojen kuvia näkevät saattaisivat helposti luulla katselevansa Photoshop-käsiteltyjä otoksia. Kyseiset possut näyttävät nimittäin vaalean, villaisan karvoituksensa ansiosta hämmästyttävän paljon sian ja lampaan välimuodolta.

Mangalica on kuitenkin todellinen sikarotu, ja eläimiä kutsutaankin toisinaan lammassioiksi. The Dodo -sivuston mukaan aikaisemmin sukupuuton partaalla ollut possurotu elvytettiin 1990-luvulla unkarilaisten jalostajien toimesta.

Siat ovat tunnetusti älykkäitä eläimiä, ja mangalicoja kasvattava Wilhelm Kohl kertoo Modern Farmer -lehdelle niiden olevan hyvin kohdeltuina yhtä kesyjä ja tottelevaisia kuin koirien. Tästäkin huolimatta mies itse kasvattaa rotua lihakarjaksi. Kohlin kuvailee mangalicojen tuottamaa lihaa ”sianlihan vastineeksi kobe-härälle”.

Vaikka villasikoja on ollut ollut olemassa juo 1830-luvulta lähtien, ovat ne keränneet laajamittaista huomiota internetissä vasta viime aikoina. Ei olisi siis ihme, jos useammat ihmiset alkavat hankkia mangalicoja lähiaikoina myös lemmikeiksi.

#sheeppig #ilovehim #iwantone

Kuva, jonka Steph Moran (@steffymoran) julkaisi

I'm so confused about what this is #sheeppig #obscurebreeds #tilgatepark

Kuva, jonka Emily Parker (@hotpinkemily) julkaisi

I really hope to own a wooly pig one day #mangalicapig

Kuva, jonka liamja_ (@liamja_) julkaisi