Karmaiseva robottivideo – ovat jo riski ihmiskunnalle?

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme jo vuosien ajan seuranneet tarkkaan Boston Dynamicsin robottikehitystä, sillä alan teknologia on ottanut valtavia harppauksia lyhyessä ajassa. Taannoin Elon Musk ja useat muut visionäärit varoittivat ihmiskuntaa kehittämästä robotteja ja tekoälyä liian kehittyneeksi.

Tuore Boston Dynamicsin video on tähän saakka julkaistuista karmaisevin, sillä siinä nähdään miten ihmismäisiksi robotit ovat jo kehittyneet liikkumisen suhteen. Uusi Atlas-robotti kykenee kävelemään, tasapainottelemaan ja nostelemaan tavaroita lähes yhtä hyvin kuin ihmiset, ja kaaduttuaankin ne pääsevät helposti takaisin ylös.

Taannoin verkossa nähtiin miten eräs tekoälyn omaava robotti kertoi robottien lukitsevan ihmiset jatkossa ”ihmistarhoihin”. Tuore video onkin aiheuttanut ihan aiheellisesti keskustelua siitä miten ihmiskunnan käy, kun tällaisiin robotteihin liitetään vielä itseoppiva tekoäly ja kun ne aseistetaan. Se tilanne on nimittäin enää vain ajan kysymys.