Sanomalehteen piirretyt penikset taidetta? Näyttely ihmetyttää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Melbournessa sijaitseva ArtBoy Gallery aikoo pian avata taidennäyttelyn, jossa esitellään poikkeuksellisen härskejä teoksia. Näyttely on omistettu Drawing Dicks on The Herald Sun -taiteilijoille, jotka nimensä mukaan tekevät taidettaan sanomalehtien sivuille.

Drawing Dicks on The Herald Sun -taiteilijat ovat erikoistuneet piirtelemään peniksiä Australiassa ilmestyvän sanomalehden kuviin. Piirrustuksista on nyt teetetty tauluja ja niitä esitellään ArtBoy Galleryssa. Kuvia löytyy muun muassa tästä ja tästä.

Monet taiteilijoiden teoksista ovat niin huvittavia, ettei niille voi olla nauramatta. Aiemmin sanomalehdille töhertämistä olisi voinut pitää lapsellisena ajan hukkana, mutta nyt siitä on muodostunut selvästikin omanlainen taiteen alansa.