Lapsilta kielletty listaykköseksi – Deadpool päihitti Fifty Shades of Greyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rääväsuinen palkkatappaja Deadpool valtasi valkokankaat tänä viikonloppuna. Samannimiseen sarjakuvaan perustuva, Ryan Reynoldsin tähdittämä toimintakomedia osoittautui saman tien odotettua suositummaksi elokuvaksi.

Deadpool tuotti ensi-iltaviikonloppunaan Yhdysvalloissa arviolta 150 miljoonaa dollaria. Entertainment Weekly -lehden mukaan se nousi kaikkien aikojen eniten rahaa ensi-iltaviikonloppunaan tuottaneeksi R-ikärajan Yhdysvalloissa saaneeksi elokuvaksi. Lapsilta kielletty R-rajoitus vastaa jotakuinkin Suomen K-16 -ikärajaa.

Aikaisemmin Deadpoolin rikkomaa ennätystä piteli The Matrix Reloaded, joka keräsi ensi-iltaviikonloppuna vuonna 2003 91.8 miljoonaa dollaria. Deadpool rikkoi myös Fifty Shades of Grey -elokuvaversion viime vuonna asettaman helmikuun ensi-iltaviikonlopun katsojaennätyksen. Kohudraama keräsi avajaisviikonloppuna 85 miljoonaa dollaria.

Huikeasta menestyksestä huolimatta Deadpool-elokuvan syntytarina oli kivinen. Tähti Ryan Reynolds ja ohjaaja Tim Miller kampanjoivat vuosien ajan aggressiivisesti saadakseen Rob Fieldin luomaan hahmoon perustuvan elokuvan valkokankaalle. Lopulta 20th Century Fox -yhtiö suostui tuottamaan Deadpoolin supersankarielokuvalle minimaalisella 58 miljoonan dollarin budjetilla.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat