Lapsilta kielletty listaykköseksi – Deadpool päihitti Fifty Shades of Greyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rääväsuinen palkkatappaja Deadpool valtasi valkokankaat tänä viikonloppuna. Samannimiseen sarjakuvaan perustuva, Ryan Reynoldsin tähdittämä toimintakomedia osoittautui saman tien odotettua suositummaksi elokuvaksi.

Deadpool tuotti ensi-iltaviikonloppunaan Yhdysvalloissa arviolta 150 miljoonaa dollaria. Entertainment Weekly -lehden mukaan se nousi kaikkien aikojen eniten rahaa ensi-iltaviikonloppunaan tuottaneeksi R-ikärajan Yhdysvalloissa saaneeksi elokuvaksi. Lapsilta kielletty R-rajoitus vastaa jotakuinkin Suomen K-16 -ikärajaa.

Aikaisemmin Deadpoolin rikkomaa ennätystä piteli The Matrix Reloaded, joka keräsi ensi-iltaviikonloppuna vuonna 2003 91.8 miljoonaa dollaria. Deadpool rikkoi myös Fifty Shades of Grey -elokuvaversion viime vuonna asettaman helmikuun ensi-iltaviikonlopun katsojaennätyksen. Kohudraama keräsi avajaisviikonloppuna 85 miljoonaa dollaria.

Huikeasta menestyksestä huolimatta Deadpool-elokuvan syntytarina oli kivinen. Tähti Ryan Reynolds ja ohjaaja Tim Miller kampanjoivat vuosien ajan aggressiivisesti saadakseen Rob Fieldin luomaan hahmoon perustuvan elokuvan valkokankaalle. Lopulta 20th Century Fox -yhtiö suostui tuottamaan Deadpoolin supersankarielokuvalle minimaalisella 58 miljoonan dollarin budjetilla.