Naistutkija väittää: ”Minulla oli seksisuhde delfiinin kanssa”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Arvostettu eläintutkija Margaret Howe Lovatt on paljastanut hänen tutkimustyöstään kertovassa dokumentissa, että hänellä on ollut intiimi suhde delfiinin kanssa 60-luvulla. Tuohon aikaan Lovatt työskenteli Yhdysvaltain neitsytsaarilla NASA:n rahoittamassa tutkimusprojektissa.

Margaretin tehtävänä oli tutkia delfiinejä ja niiden älykkyyttä. Yksi naisen tärkeimmistä tehtävistä oli opettaa delfiinejä ymmärtämään englanninkieltä ja erilaisia käskyjä. Tutkimuksen aikana Margaret kiintyi nuoreen Peter-nimiseen delfiiniin.

Kun Peter varttui sukukypsäksi alkoi se käyttäytyä Margaretin läheisyydessä seksuaalisella tavalla. Tutkijan mukaan Peterillä oli tapana nylkyttää naistutkijan käsiä tai jalkoja vasten. Margaret kertoi, että hän salli Peterin käytöksen, eikä häntä haitannut, että delfiini nylkytti häntä.

Tutkija painotti, että suhde ei ollut hänen puoleltaan seksuaalinen, ainoastaan delfiinin puolelta. Tutkija ei ole harrastanut seksiä delfiinin kanssa, mutta hän on antanut seksuaalisten kanssakäymisten tapahtua delfiinin osalta, jotta hän saisi mahdollisimman paljon tutkimustietoa älykkäistä merinisäkkäistä.

Margaretin tutkimuksista kertova dokumentti The Girl Who Talked to Dolphins julkaistaan kesällä Sheffieldin Documentary Festival -tapahtuman yhteydessä.