Verkkokaupassa myydään riivattua raamattua – ei palautusoikeutta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilaismies on laittanut eBay-verkkokauppaan myyntiin 1800-luvun raamatun. Ikivanha kirja on myyjän mukaan riivattu ja sitä säilytetään tällä hetkellä kirkossa olevassa tyhjässä huoneessa. Omistaja haluaa päästä antiikkisesta kirjasta eroon, sillä se on pahojen henkien riivaama.

Daily Mail -lehden mukaan nykyinen omistaja on saanut kirjan haltuunsa vuonna 2011. Mies sai kirjan nimeltä mainitsemattomalta naiselta, joka oli omien sanojensa mukaan saanut tarpeekseen paranormaaleista ilmiöistä kirjan ympärillä.

Omistaja kertoo myynti-ilmoituksessa, että raamatun ympärillä ovet avautuvat ja sulkeutuvat itsestään ja käytäviltä alkaa kuulua askeleiden ääniä ja tömähtelyitä. Entinen omistaja oli kuolla raamatun takia, sillä kirja huitaisi hänet alas rappusista.

Henkien riivaamisesta huolimatta raamattu on arvokas keräilyharvinaisuus ja siksi sen hintapyyntö on 151.000 euroa. Myyjä muistuttaa, että ostajalla ei ole oikeutta vaatia myyjältä korvauksia kirjan aiheuttamiin onnettomuuksiin. Kuka ikinä kirjan ostaakaan, ostaa sen omalla vastuulla.