Pikkupoika huomasi jotain outoa hiekassa – löysi ikivanhan aarteen!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Seitsemänvuotias israelilaispoika on löytänyt maasta 3.400 vuotta vanhan muinaisesineen. Tel Rehovissa sijaitsevilla arkeologisilla kaivauksilla vieraillut Ori Greenhunt huomasi hiekasta pilkottavan esineen ja nosti sen ylös.

Poika tiesi löytäneensä aarteen, kun hän käänsi kiveksi luulemaansa esineen ympäri. Kääntöpuolelta paljastui nimittäin naista muistuttava hahmo. Hän vei löytönsä kotiin ja näytti sen äidilleen.

Orin äiti oli poikansa löydöstä haltioistaan. Hän kertoi pojalleen, että arkeologisilta kaivauksilta löytynyt figuuri kuului osavaltion tutkimulaitokselle ja hänen tulisi viedä se tutkijolle. Poika teki työtä käskettyä.

Daily Mail -lehden mukaan jumalatarhahmoa esittävän figuurin on arvioitu olevan 3.400 vuotta vanha. Ori Greenhunt on saanut israelilaisilta viranomaisilta kunniakirjan ja maininnan, jossa huomioidaan hänen merkittävä löytönsä. Jää nähtäväksi saako Ori löydöstään myös jonkinlaisen palkkion, sitten kun tutkijat ovat selvittäneet figuurin arvon.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat