Koira on autistipojan paras ystävä – ei jätä hetkeksikään yksin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisessa mediassa on lähenyt leviämään kuva suloisesta parivaljakosta. Yhdeksänvuotias autistinen James-poika ja avustajakoira Mahe ovat parhaita ystävyksiä, eikä koira suostu jättämään poikaa hetkeksikään vartioimatta.

Uusiseelantilainen James on kokenut elämässään paljon vastoinkäymisiä, sillä hänelle tuottaa vaikeuksia puhua ihmisten kanssa tai olla heidän kanssa tekemisissä. Mahe-koira tuli Jamesin elämään kaksi ja puoli vuotta sitten ja siitä lähtien he ovat olleet erottamattomat. Koiran kanssa James voi kommunikoida myös sanattomasti.

Stuff.co.nz -sivuston mukaan koira kävelee pojan vierellä joka paikkaan ja se seurasi poikaa myös hiljattain sairaalaan, kun James sai sairaskohtauksen. Sairaalassa vietetyn ajan koira nukkui pojan sängyssä nojaten Jamesin syliin. Pojalla ja hännänheiluttajalla on ainutlaatuinen yhteys. Perheen mukaan Mahe on Jamesin rakkain ystävä, eikä mikään tule koskaan heidän välilleen.